Krem torta
Sastojci:
Podloga
- petit keks Kondisa
- toplo mlijeko i voda
Krema
- 500 ml biljnog vrhnja za šlag
- 3 pudinga od vanilie
- 400 ml mlijeka
- 300 ml gazirane mineralne vode
- 2 vanilin šećera
- 1 instant želatina
- 2 šlagfixa
- 200 g sirnog namaza
- 200 g kiselog vrhnja
- količinu i vrstu šećera po želji
Priprema:
- Pudinge skuhati u mješavini mlijeka i mineralne. Zasladiti po želji i pustiti da se ohladi, uz povremeno miješanje da se spriječi nastajenje korice.
- Vrhnje, želatinu i šlagfix istući u čvrsti šlag, dodati vanilin šećere. Ako se koristi druga vrsta želatine, napraviti po uputstvu na vrećici, a ako netko ne voli želatinu neka stavi jos 2 slagfixa.
- U čvrsti šlag umiješati sirni namaz i vrhnje, kratko izraditi mikserom, te umiješati ohlađeni puding i još malo miksati da se dobije glatka krema. Po želji u jedan dio dodati malo žute boje.
- Mlijeko i vodu zagrijati i umakati kekse, slagati u pleh željenog oblika. Premazati kremom i opet prekriti keksima, pa ponoviti postupak. Premazati slagom, ili posuti svježim voćem i staviti u frizider oko 2-3 sata.