Krem torta
Sastojci:

Podloga

  • petit keks Kondisa
  • toplo mlijeko i voda

Krema

  • 500 ml biljnog vrhnja za šlag
  • pudinga od vanilie
  • 400 ml mlijeka
  • 300 ml gazirane mineralne vode
  • vanilin šećera
  • instant želatina
  • 2 šlagfixa 
  • 200 g sirnog namaza
  • 200 g kiselog vrhnja
  • količinu i vrstu šećera po želji
Priprema:
  • Pudinge skuhati u mješavini mlijeka i mineralne. Zasladiti po želji i pustiti da se ohladi, uz povremeno miješanje da se spriječi nastajenje korice.
  • Vrhnje, želatinu i šlagfix istući u čvrsti šlag, dodati vanilin šećere. Ako se koristi druga vrsta želatine, napraviti po uputstvu na vrećici, a ako netko ne voli želatinu neka stavi jos 2 slagfixa.
  • U čvrsti šlag umiješati sirni namaz i vrhnje, kratko izraditi mikserom, te umiješati ohlađeni puding i još malo miksati da se dobije glatka krema. Po želji u jedan dio dodati malo žute boje.
  • Mlijeko i vodu zagrijati i umakati kekse, slagati u pleh željenog oblika. Premazati kremom i opet prekriti keksima, pa ponoviti postupak. Premazati slagom, ili posuti svježim voćem i staviti u frizider oko 2-3 sata.

Leave a comment