Kolač s petit keksom
Sastojci:
  • 400 petit keksa,
  • 3 dl slatke crne kafe,
  • 250 g putera,
  • 8 jaja,
  • 250 g čokolade,
  • 250 g šećera u prahu.
Priprema:
  • Bijelanca odvojiti od žumanjaca i umutiti u čvrst snjeg.
  • Čokoladu otopiti na pari.
  • Umutiti pjenasto puter i šećer u prahu pa dodati žumanjca i otopljenu čokoladu i sve dobro izmješati.
  • Na kraju dodati snjeg od bijelanaca i polako promješati varjačom.
  • U ohlađenu crnu kafu umakati keks i slagati ga na tacnu za tortu.
  • Preko kore od keksa nanijeti pripremljen fil i ravnomerno ga rasporediti.
  • Isti postupak ponoviti dok se sav materijal ne utroši.
  • Filovanu tortu premazati ostatkom fila i dekorisati po želji.

Leave a comment